Sistemi ventilacije sa očuvanjem energije

Rekuperator PRANA je jedinstven efikasan sistem ventilacije sa očuvanjem energije. Osmišljen za upotrebu u stanovima, kućama, hotelskim sobamа, kancelarijama, bazenima, restoranima, školama, ordinacijama, fitnes centarima.

Međunarodni servis ventilacije Prana911 je ovlašćeni distributer i uvoznik Prana sistema ventilacije za sledeća tržišta Srbija, Crna Gora, Slovakija, Hrvatska, Makedonija, Albanija, Grčka.

Zajednički kontakt centar
Crna Gora tel/viber +38268867333
Srbija tel/viber +381611626733

Neophodna udobnost čistog vazduha.

Prva i poslednja stvar koju činimo u svom životu je disanje.

Prana 200G ECO LIFE

PRANA 200G je jedinsteven efikasan sistem ventilacije sa očuvanjem energije osmišljen za upotrebu u stanovima, kućama i hotelskim sobama. Jednostavna i brza ugradnja kao i izuzetno niski troškovi eksploatacije i održavanja čini ga najboljim decentralizovanim sistemom ventilacije. Android aplikacija "Prana RC" je vaš daljinac kojim ćete lako upravljate svima Rekuperatorima kući. Telefon povezuje se sa rekuperator PRANA pomoću Bluetooth To se automatski sinhronizuje tako da možete upravljati i videti podaci o temperaturi spolja i u prostoru, nivo vlage, nivo CO i količinu VOC u prostoru na svom telefonu ili tabletu u bilo koje vreme, čak i bez internet konekcije što može biti veoma korisno.
RADNI MODUL SISTEME dužina od 44cm prečnik Ø200mm
NAČIN UGRADNJE u zid
PROTOK
ubacivanje 135m3/sat
izvlačenje 125m3/sat
EFIKASNOST REKUPERATORA 92%
POTROŠNJA ENERGIJE 6 — 32 W/sat (sa opcijom grejanja +50W/sat)
NIVO BUKE 24 - 36dB
ENERGETSKI RAZRED A+
PREDVIĐENA POVRŠINA do 60m2

Prana 150 ECO LIFE

Decentralizovan sistem ventilacije nameljen za upotrebu u stanovima, kućama i hotelskim soba. Jedan uređaj pokriva površine do 60m2 Android aplikacija "Prana RC" je vaš daljinac kojim ćete lako upravljate svima Rekuperatorima kući. Telefon povezuje se sa rekuperator PRANA pomoću Bluetooth To se automatski sinhronizuje tako da možete upravljati i videti podaci o temperaturi spolja i u prostoru, nivo vlage, nivo CO i količinu VOC u prostoru na svom telefonu ili tabletu u bilo koje vreme, čak i bez internet konekcije što može biti veoma korisno.
RADNI MODUL SISTEME dužina od 47,5cm prečnik Ø150mm
NAČIN UGRADNJE u zid
PROTOK
ubacivanje 115 m3/sat
izvlačenje 105 m3/sat
EFIKASNOST REKUPERATORA 91%
POTROŠNJA ENERGIJE 6 — 32 W/sat (sa opcijom grejanja +50W/sat)
NIVO BUKE 24 - 36dB
ENERGETSKI RAZRED A++
PREDVIĐENA POVRŠINA do 60m2

Prana 200C ECO LIFE

Ventilacija Rekuperator Prana 200C ECO LIFE za teretanu, podrum, tavan, kancelariju, ordinaciju
PREČNIK RADNOG MODULA 200 mm
NAČIN UGRADNJE u zid
PROTOK
ubacivanje 235m3/h
izvlačenje 220m3/h
EFIKASNOST REKUPERATORA 78%
POTROŠNJA ELEKTRIČNJE ENERGIJE 9W-54W/h
NIVO BUKE do 38dB
ENERGETSKI RAZRED A
UPRAVLJANJE daljinski upravljač

Prana 250

Model se primenjuje na objektima za proizvodnju i industrijsku upotrebu ( fabrike, tržni centri, sportski i zabavni kompleksi, bazeni, prostorije poljoprivrednog sektora, itd) Sistem je predviđen za unutrašnju montažu. Predviđen je da radi u sistemu kanala. Spada u visokopritisne uređaje što obezbeđuje odličnu distribuciju vazduha (ΣΔР500Pa). Prana 250 je uređaj koji radi u režimu konstantne rekuperacije (ubacivanje i izvlačenje vazduha uz očuvanje energije).
PREČNIK RADNOG MODULA 250 mm
NAČIN UGRADNJE Na zid ili u zid
PROTOK
ubacivanje 650m3/sat
izvlačenje 610m3/sat
EFIKASNOST REKUPERATORA 51-74%
POTROŠNJA ELEKTRIČNJE ENERGIJE od 15 do 90 W/sat (u zavisnosti od režima rada)

Prana 340S

Model se primenjuje na objektima za proizvodnju i industrijsku upotrebu ( fabrike, tržni centri, sportski i zabavni kompleksi, bazeni, prostorije poljoprivrednog sektora, itd). Sistem je predviđen za unutrašnju montažu, a može biti građen i u zid. Predviđen je da radi u sistemu kanala. Spada u visokopritisne uređaje što obezbeđuje odličnu distribuciju vazduha (ΣδP350 Pа). Prana 340S je uređaj koji radi u režimu konstantne rekuperacije (ubacivanje i izvlačenje vazduha uz očuvanje energije).
PREČNIK RADNOG MODULA 340 mm
NAČIN UGRADNJE Na zid ili u zid
PROTOK
ubacivanje 1100m3/h
izvlačenje 1020m3/h
EFIKASNOST REKUPERATORA 54-78%
POTROŠNJA ELEKTRIČNJE ENERGIJE od 30 do 110 W/sat (u zavisnosti od režima rada)

Prana 340A

Model se primenjuje na objektima za proizvodnju i industrijsku upotrebu ( fabrike, tržni centri, sportski i zabavni kompleksi, bazeni, prostorije poljoprivrednog sektora, itd). Sistem je predviđen za unutrašnju montažu, a može biti građen i u zid. Predviđen je da radi u sistemu kanala. Spada u visokopritisne uređaje što obezbeđuje odličnu distribuciju vazduha (ΣΔР350Pa). Prana 340S je uređaj koji radi u režimu konstantne rekuperacije (ubacivanje i izvlačenje vazduha uz očuvanje energije).
PREČNIK RADNOG MODULA 340 mm
NAČIN UGRADNJE Na zid ili u zid
PROTOK
ubacivanje 1100m3/h
izvlačenje 1100m3/h
EFIKASNOST REKUPERATORA 54-78%
POTROŠNJA ELEKTRIČNJE ENERGIJE od 30 do 110 W/sat (u zavisnosti od režima rada)

NEDOSTATAK VENTILACIJE je uzrok mnogih problema u kući!

Rekuperator PRANA - Energetski efikasan sistem ventilacije koji je predviđen za ugradnju u stanbenim objektima. Sistem ventilacije PRANA ispunjave sve uslove da se preporuči kao idelano rešenje. Pre svega dovodi dovoljnu količinu svežeg vazuga koja nam je neophodna, i odvodi zaprljan i vlažan vazduh. Taj proces se odvija skoro bez gubitka toplotene energije jer se energija opadnog vazduha koristi za zagrevanje (leti - hlađenje) svežeg bez njihovog međusobnog mešanja.

2 godine garancije na Rekuperator

Doživotna servis podrška za proizvod. Kompanija proizvodi različite modele Rekuperatora (Sertifikat CE), za različite objekte: stan, kuca, kancelarija, restoran, priozvodnja, crkva, bazeni, spa centri, salone ljepote, ordinacije, fitnes centri, hale za uzgoj živine i za sve gde vama treba ventilacija. Jednostavna zamena filtera i redovno servisirane - čišćenje rekuperatora je garancija dugotrajnog rada sistema.

Princip rada rekuperatora je sledeci: iskorišćeni vazduh iz prostorije prolazi kroz bakarni izmenjivač i predaje mu svoju toplotnu energiju dok istovremeno u suprotnom smeru prolazi svež spoljasnji vazduh koji preuzima toplotnu energiju sa bakarnog izmenjivača. Rekuperatori za kuću i stan imaju 9 brzina rada + tihi noćni režim (24dB). Mogučnost dogrejavanja ulaznog vazduha (grejač 50W). Bakarni razmjenjivać toplote pruža 92% rekuperaciju toplote, takođe prirodni čist vazduh bez bakterija, jer bakar je prirodni antiseptik. Velika prednost ventilacije PRANA je brza i čista montaža bez prašine u namještenom stanu (ugradnja traje do 2 sata). U osnovi tehnickog rešenja ventilacije sa rekuperacijom PRANA je bakarni izmenjivač sa neprekidnim procesom razmene toplotne energije što omogućava dvosmerni rad u okviru jednog sistema. Zahvaljujući bakarnom razmjenjivaču toplote specifičnoj izgrade(patent) – nivo spoljašnje buke smanjuje od 8 do 9 puta. Rekuperator opremljen filtrom od insekta, opciono i filterom različite finoće u zavisnosti od potreba klijenata. Ventilacija sprecava pojavu niza problema u zatvorenom prostoru.

Recenzija korisnika sistema ventilacije Prana

Decentralizovani ventilacioni sistem #rekuperator #PRANA je inovativan i dobro poznat proizvod na tržištu.

REKUPERATOR TOPLOTE – NAJBOLjI SISTEM VENTILACIJE

Šta je ventilacija?
Ventilacija je izmena vazduha u zatvorenom prostoru.
Ventilacija VS Klima
Interesantan duel – rezultat? Otklonite zablude u vezi ventilacije i klimatizacije.
Rekuperator Prana
Jedinstven efikasan sistem ventilacije sa očuvanjem energije.
Iskustvo ventilacije
Energetska efikasnost u prvi plan stavlja uštedu novca. Da li moramo gubiti i zdravlje ?
Primene ventilacije
Pronađite odgovor na Vaše pitanje u često postavljanim pitanjima.
Salter koristnika
Poseban šalter za postojeće korisnike. Za sva pitanja, sugestije ili servis smo tu za Vas.

Slike i video Prana911 u Instagram