Primene ventilacije

 Kako da prepoznam da je u mom stanu neophodna ventilacija?

Mnogo parametara pokazuje da je u prostoru neophodna ventilacija. Pre svega to je ustajao vazduh, pojava kondenzacije i buđi u zimskom periodu, umor i glavobolja za vreme boravka u stanu ili na poslu, preosetljivost na alergije i pad imuniteta.

Koja je razlika običnog ventilatora i rekuperatora?

Rekuperator toplote dok vrši izmenu vazduha u zatvorenom prostoru obnavlja energiju koju bi inače izgubili kada bi prosto ventilatorom menjali vazduh (vršili ventilaciju). Rekuperator koristi toplotnu energiju otpadnog vazduha i koristi je za zagrevanje spoljašnjeg svežeg vazduha bez mešanja.

Koliko troši struje kućni model rekuperatora Prana?

Rekuperator Prana 200G (Najpopularniji model) troši svega 6-32W/h što u prevodu znači da je to oko 12 eura na godišnjem nivou.

Da li rekuperator Prana pouzdano rešava probleme sa kondenzacijom u stanu ili kući?

DA, jedino rekuperator Prana „napada“ problem na pravi način, utiče na uzrok a ne na posledice. Jedino sa rekuperatorom Prana se postiže idealna mikro-klima, bez gubitka energije. Nijedan uređaj koji služi za odvlaživanje nenadoknađuje kiseonik već samo isušuje vazduh.

 Da li dajete garanciju da će problem sa kondenzacijom i vlagom biti rešen ugradnjom rekuperatora Prana?

Da dajemo garanciju uz ugradnju prema besplatnom savetu inžinjera.

Da li ima oštećenja i prljanja u stanu tokom ugradnje?

Ne, ugradnja je profesionalna, brza i čista, traje svega 2 sata u nameštenom stanu.

Kako da znam koji je uređaj idelan za moj stan, koliko površine pokriva jedan kućni uređaj?

Uređaji kućne serije Prana 150 i Prana 200G predviđeni su za površinu do 40-50m2 , stambenog prostora. Na odabir uređaja utiče više faktora kao što su: broj ukućana, raspored prostorija i njihova namena kao i neki drugi… Zato je najbolje da se obratite nama i da Vam damo besplatan savet i rešenje iza koga STOJIMO.