Rekuperator Prana

NAJBOLjI VENTILACIONI SISTEM – REKUPERATOR PRANA

Jedina ekonomski opravdana ventilacija je ventilacija sa rekuperaciojom toplotne energije.

PRANA je jedinstven efikasan sistem ventilacije sa očuvanjem energije osmišljen za upotrebu u stanovima, kućama, hotelskim sobam, kancelarijama, bazenima, restoranima, školama, ordinacijama, fitnes centarima… Princip rada rekuperatora Prana je sledeći: iskorišćeni vazduh iz prostorije prolazi kroz bakarni izmenjivač i predaje mu svoju toplotnu energiju dok istovremeno u suprotnom smeru prolazi svež spoljašnji vazduh koji preuzima toplotnu energiju sa bakarnog izmenjivača.
Brzi protok vazduha i visoka efikasnost izmenjivača omogućava da se 90% kondenzovane vlage izbaci iz prostorije u disperznom stanju, bez opasnosti da pri niskim spoljašnjim temperaturama dođe do zamrzavanja sistema.

Rekuperator Prana kompaktan uređaj bez spoljašnjeg i unutrašnjeg bloka. Potrošnja električne energije od 6 do 32 W*sat ≈ 5 kW /mesečno. Vi ćete biti iznenadjeni od toga kako mnogo donosi poboljšanja energoefikasna ventilacija PRANA u stan i kuču.

1. Energoefikasnost do 92% (očuvanje toplote u zimski period, a u letnji – klimatizacija prostora)

2. Energoštednost (Troši do 3 evra/mesec) – Prana je mali potrošač (od 6 do 32 W*sat)

3. 9 brzina rada + tihi noćni režim (24 dB)

4. Mogućnost dogrejavanja vazduha (grejač 50W)

5. Brza i čista montaža bez prašine u naseljenom domu (do 2 sata ugradnja)

6. Prana je zvučnonepropustna, ima zaštitu od insekta

7. Jednostavne servisiranje i čišćenje.

8. 2 godinje garancija.

9. Ima različnih modela za svaku namjenu

Sistem Ventilacije koji radi neprestano sa jednakom efikasnošću (i leti i zimi), reguliše i normalizuje vlažnost do potrebnog nivoa, stalna cirkulacija i protok svežeg vazduha čak i kada su prozori zatvoreni. U rekuperator je ugradjen sistem koja ne propušta bakterije sa vazduhom i ne propusta insekte, bez gubitka toplote!Prana ne propusta zvuk! Vazduh u kući samo na prvi pogled ne sadrži ništa, a ustvari to je prašina sa namještaja, zivotinjske dlake, isparenje iz kuhinje, kućnih aparata i gradjevinskog materiala, plus ugljen dioksida iz disanja. Ekolozi su pronašli oko 200 štetnjih gasovitih supstanci ljudske aktivnosti. Vazduh u prostoriji je 5-10 puta prljaviji spoljašnjeg vazduha. Provetravanje ne može obezbijediti stalno dovoljnu ventilaciju. Šta vi radite kad je napolju hladno i pada kiša ili je mnogo vruće ili duva jak vetar.

Mi moramo da kontrolišamo nivo vlage u stanu da uštedimo na grijanju.
Vlaznost vazduha mnogo utiče na komfort kući. I uvek je ostavlja prvi utisak tpri ulasku spolja.
Dvostruki sistem ventilacije Rekuperator Prana dovodi svež i izvlači iskoriščen vazduh. Glavno u ovom procesu je to što rekuperator Prana provetrava prostor bez gubitka toplote. Kako tako? U kući imate zagrejan vazduh on posle nekog vrjemena postane iskoriščen – primi u sebe vlagu, mirise, kućna hemija, isparavanje iz namještaja, – prvi motor ga izvuče kroz bakarni izmjenivać toplote, gde u rekuperatoru se predaje toplota od zagrejanog vazduha prema svežem spoljašnjem vazduhu. Konstrukcija razmenivača toplote, kao prvo, je konstruisana da obezbeđuje efikasnost razmene toplote čak i do 92%. Smanjuje nivo buke 8 puta. Rekuperator Prana ima zaštitu od insekata.

Garincija 2 godine bezprekidnog rada. Ima opciju dodatnog grejanja dovodnog vazduha. Sve ovo dovodi to toga što kućni sistemi ventilacije Prana su najjači na tržištu.Pitati eksperta Ugradnja sistema u nameštenom stanu metodom bušenja specijalnom dijamantskom bušilicom traje samo 2 sata.